Püspökhatvan - A Zenélő falu

Különös eseményen vett részt a püspökhatvani húgom családja vasárnap, 2014 március 02-án.

(ami egybeesett a születésnapommal is). 
Erről szeretnék röviden írni hisz tetszik nagyon a rendezvény, csodás összhangot és összetartást eredményez a faluba.
Néhány évvel ezelőtt láttuk többször a Pax tv ben a Zenélő családok délutánját, nagy izgatottan kísértük végig, akkoriba még nem szerepelt a Szénási család vagy talán nem láttuk mi.Idén ott voltak és ha csak a kis videó felvételt láttuk, akkor is összeszorult a szívünk, hisz annyira megható volt számunkra végighallgatni Mária húgunkat, kedves sógorommal Attilával és a drága gyerekekkel közösen előadott dalokkal.
A rendezvényt minden évben farsang utolsó vasárnapján rendezik meg Püspökhatvanban. A készülődés és az előadás résztvevőin keresztül mutatkozik meg a falu élniakarása. 1999 óta felpezsdült a falu zenei élete amikor Ukrajnából a kis faluba települt Pál Lajos tanár bácsi és felesége. Az ők hatásukra a zeneiskola élettel telt meg: a szimfonikus zenekarban szokásos hangszerek mellé még választhattak a gyerekek cimbalmot, citerát és harmonikát. Aztán a gyerekek hatására a szülök, nagyszülők is zenélni kezdtek, családi együttesek alakultak, nincs családi ünnep közös zenélés nélkül.
Azóta minden évben megrendezik a Zenélő családok Vasárnapját. Ez úgy megmozgatta az itt élőket, hogy ma már Püspökhatvant zenélő falunak nevezik. A kis közösségben az emberek erősen kötődnek falujukhoz és ezt olyan jó látni, tapasztalni.

Csak büszkén tudok gratulálni nekik és minden résztvevő családnak. !

2014. március 3



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

T a n g o through my eyes